Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Gratare metalice sudate

0 stars: 0.00 din 0 pareri

0 lei
Brand
Gratare metalice sudate
Descriere
Gratarele metalice sudate prin rezistenta (SP) reprezinta elemente de pardoseala din care se pot forma: platforme, podete, utilizate in obiective industriale si la constructii din otel. Gratarele metalice pentru incarcari mari sunt destinate pentru transport. Aceste tipuri de gratare metalice au suprafetele antiderapante si sunt utilizate in special pentru spatii unde exista pericol de murdarire cu uleiuri si cu alte grasimi. Fabricarea acestor tipuri de gratare metalice sudate prin rezintenta se realizeaza conform: DIN 24537.

Gratarele de pardoseala pe care se poate circula in siguranta sunt conform: ZH 1/196, RAL-67 638 si CSN 746 930 dimensionate in asa fel incat la o incarcare cu o sarcina individuala de 1,5 KN concentrata pe o suprafata de 200 x 200 mm sageata gratarului metalic nu va depasi valoarea de: 1/200 din pasul liber de sprijin pe care gratarul metalic este asezat si totodata nu va depasi valoarea de 4 mm.


Conform normelor privind securitatea si sanatatea in munca care prevad ca toate locurile unde exista pericol de alunecare a persoanelor, eventual de cadere a lucrurilor de pe platforma, acestea sa fie prevazute cu o bordura cu o inaltime de cel putin 100 mm peste nivelul pardoselii. Aceasta bordura, in unele cazuri, poate fi executata direct pe gratarele metalice formand marginea de pardoseala a platformei. Este vorba, de exemplu, de gratare metalice cu decupari si orificii pentru utilaje, conducte, stalpi de rezintenta, etc.

Toate gratarele metalice trebuiesc fixate in toate cele patru colturi in asa fel incat la cedarea unei imbinari cu suruburi sa fie eliminata posibilitatea de cadere a gratarului metalic de pe constructia portanta.

In caz de solicitare datorate utilizarii de carucioare pe roti, dimensionarea gratarelor metalice se face conform: DIN 1055 si DIN 1072.

Firma noastra a dezvoltat o metoda proprie de sudura automata a benzii de bordurare. Banda de bordurare este presata de benzile portante in directia barelor secundare iar cu ajutorul a 2 discuri de sudura vor fi sudate de fiecare nervura portanta in 2 puncte in acelasi timp, rezultand o imbinare de inalta calitate.    
    
Gratare metalice patrate:    
In conformitate cu instructiunile asociatiilor profesionale pentru gratare metalice patrate ( lungimea si latimea gratarului metalic sunt egale) trebuie si este bine a se tine cont de modul in care vor fi asezate, si anume:
In cazul in care gratarul metalic va fi montat pe 2 reazeme, exista o singura pozitie, adica cu directia axelor principale ( benzilor portante ) perpendicular pe directia reazemelor, eliminand astfel pericolul de indoire a gratarului sau chiar de cadere a obiectelor sau persoanelor ce se vor afla situate deasupra gratarului metalic.

Din acest motiv pentru gratarele metalice de forma patrata este bine sa se prevada reazeme pe toate cele 4 laturi.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura